ZAGORELA POLT ŠE POZNO V JESEN

23/11/2020
da John Doe

Poletje se počasi poslavlja, lepe spomine na dolge sončne dneve, poležavanje na plaži in nastavljanje sončnim žarkom pa bi želeli, vsaj z zagorelo poltjo, ohraniti še nekaj časa tudi v jeseni. Zato boste morali nekaj pozornosti nameniti tudi svoji koži.

Poletna zagorelost žal traja zelo kratek čas, saj se koža neprestano obnavlja. Porjavela koža je v bistvu le njena obramba pred soncem, saj pigmentne celice pod UV-žarki ustvarijo zaščitno barvilo melanin, ki traja le nekaj dni, dokler se koža sama ne regenerira.

Če pa bi želeli lepo porjavelo polt ohraniti še nekaj časa po končanih počitnicah, pa smo pripravili nekaj nasvetov:

• Ključni element zdrave kože je hidracija ali vlaženje tudi od znotraj. Torej uživajte zadostne količine vode, da nahranite celice. Kožo na obrazu lahko vsakodnevno nahranite in navlažite tudi tako, da se večkrat dnevno osvežite s hidrolatom.

• Med tuširanjem in po njem bodite nežni in kože ne drgnite, temveč jo le nežno obrišite z brisačo. Prav tako pa se izogibajte agresivnim gelom in milom za tuširanje in tudi pilingom, saj boste z njimi odstranili vrhnjo plast kože, s tem pa tudi zagorelost.

• Po vsakem tuširanju in tudi po sončenju vaši koži privoščite razvajanje z negovalnim losjonom ali mlekom za telo. Izbirajte med losjoni, ki vsebujejo naravne sestavine in rastlinske izvlečke, z veliko hranljivimi snovmi, ki kožo nahranijo in je ne dodatno obtežijo.

• Za dodatno nego kože lahko uporabite tui korenčkovo olje bogato s provitaminom A, poznanim tudi kot beta karoten, ki korenju daje značilno oranžno barvo.

• Pri negi in videzu zdrave kože ima pomembno vlogo tudi pravilna prehrana, zato poskrbite, da boste na svoj jedilnik veliko sezonskega sadja in zelenjave, predvsem živila bogata z beta karotenom, kot so korenje, paradižnik, marelice in melone.

Seveda nič ne traja večno, zato bo slej ko prej zagorela barva začela bledeti. Takrat si privoščite nežen piling, s katerim boste po celem telesu enakomerno odstranili odmrle celice in se tako izognili lisam.

Commenti

Nessun messaggio trovato

Scrivi una recensione