Lavandula Angustifolia

(zanimivost 200kg za 1l olja)

IZVOR: parna destilacija

UČINKOVINA: pomirjanje, protivnetno učinkovanje

Olje sivke se uporablja v kozmetične, dermatološke in terapevtske namene. Ime izhaja iz latinske besede lavare kar pomeni, umivati se. Na splošno se uporablja v kozmetični industriji v številnih vrstah mil, šamponov, losjonov, detergentov itd. Eterično olje iz Lavandula Angustifolia je tudi pri aromaterapiji prepoznana kot celovit relaksant, antioksidativno in protimikrobno sredstvo. Znano je predvsem, da je olje sivke protibakterijsko, protiglivično, protivnetno ter, da se uporablja za razkuževanje kože in lasišča, za zdravljenje opekline, pikov žuželk in še veliko več.