DVOJNO ČIŠČENJE OBRAZA

08/12/2021
by John Doe

Med dermatologi in lepotnimi bloggerji postaja v zadnjem času vedno bolj priljubljno t.i. dvojno čiščenje obraza (ang. »double cleansing«). Zakaj bi si obraz sploh čistili dvakrat, če se nam kdaj že niti enkrat ne da?! A verjemite, z dvojnim čiščenjem bo vaša koža ne le bolj čista, ampak tudi kožna bariera bo s pravilnimi izdelki za čiščenje kože okreplejna in pripravljena na nadaljnjo nego kože v domači kopalnici. 

dvojno čiščenje

KAJ JE DVOJNO ČIŠČENJE? 

Dvojno čiščenje ni zgolj čiščenje kože, ampak večerni ritual, med katerim se za trenutek posvetimo samim sebi . Če se poslužuješ ličil ali če vsakodnevno na obraz nanašaš kremo z zaščitnim faktorjem, potem je metoda dvojnega čiščenja najbolj učinkovita za res čisto kožo. Ta metoda namreč izhaja iz Koreje in pomeni, da si v prvem koraku obraz očistiš s čistilnim oljem, maslom,  micelarno vodo ali čistilnim mlekom (čistilno na oljni osnovi), v drugem koraku pa si ga umiješ še s čistilnim gelom ali peno (čistilo na vodni osnovi).  

Prvi korak: čistilno olje

 čistilno olje

Čistilno olje ne vsebuje vode, običajno pa je formulirano tako, da se ob stiku z vodo spremeni v mlečno emulzijo in ga je zato lažje izprati, ne da bi puščalo mastnega filma na koži. Njegov namen je, da nežno odstrani ličila, sončno kremo, odvečni sebum  in nečistoče ter prašne delce, ki so se čez dan nabrali na tvoji koži. Pri tem pa je dovolj nežen, da ne odstrani koži še kako potrebnih lipidov in je ne izsuši. Prvi korak čiščenja z oljem lahko izkoristite tudi za nežno masažo obraza in tako boljšo prekrvavitev. Nečistoče lahko preprosto izperete ali obrišete z mokro krpico. 

Drugi korak: čistilni gel 

čistilni gel

Drugi korak čiščenja zajema čistilec na vodni osnovi, ki odstrani še preostenek nečistoč s kože ter pomaga preprečiti nepravilnosti, rdečico in ogrce na koži. Izdelek je potrebno dobro vmasirati v kožo in ga temeljito izprati z mlačno vodo. 

NA KAJ BITI POZORNI? 

Dvojno čiščenje ima številne pozitivne učinke na našo kožo, a z neprimernimi čistilnimi izdelki, s pregrobim drgnjenjem kože ali izpiranjem z vročo vodo, lahko stanje samo poslabšamo, zato: 

  • Uporabite izdelke, ki so do kože nežni, imajo primeren PH (okrog 5,5) in vsebuje sestavine, ki pripomorejo k podpori kožne bariere 
  • Izdelek za čiščenje vedno IZPERITE z dovolj mlačne vode 
  • Pri čiščenju lahko uporabite konjak gobice ali sonične ščetke, vendar le 2x tedensko, na nepoškodovani koži in z občutkom, nežnostjo 
  • Dvojno čiščenje prihrani samo za večerno nego, saj je zjutraj dovolj le čiščenje z nežnim čistilcem na vodni osnovi 

Comments

No posts found

Write a review