Nega ustnic pozimi

12/01/2019
pri John Doe

Zima je lahko brutalen čas za vaše ustnice. Hladen zrak, mrzel veter in suh, ogrevan zrak v notranjosti, skušajo narediti vaše ustnice suhe in razpokane. Ker se naše ustnice izsušijo desetkrat hitreje kot ostala koža na obrazu, je zato zelo pomembno, da uporabite dodatno zaščito in negi ustnic posvetite nekoliko več pozornosti v zimskem času.

Pripravili smo nekaj nasvetov, da bodo ustnice gladke in lepe vso zimo:

1. Ne oblizujte si ustnic . Ko so vaše ustnice suhe, je naravno, da jih želimo polizati, da bi jih navlažili. Toda lizanje ustnic ima nasprotni učinek. Ko poližete ustnice, se slina posuši in naredi naše ustnice še bolj suhe, encimi, ki so v slini in pomagajo prebaviti hrano, pa ustnice dražijo.

2. Uporabljajte mazila za ustnice, ki so na osnovi rastlinskih olj in maščob, kot je karitejevo maslo, olivno ali kokosovo olje. Taka mazila namreč 'zaklenejo' vlago in pripomorejo k zdravljenju razpok na koži. Poiščite mazilo, ki vsebuje rastlinske izvlečke ognjiča, kamilice, eterična olja in glicerin.

3. Izogibajte se mazilom, ki vsebujejo mineralna olja, kamfor, evkaliptus in mentol . Te snovi dejansko izsušijo vaše ustnice in težavo še poslabšajo.

4. Izogibajte se grobemu drgnjenju ustnic , sploh ko so razpokane in poškodovane. Bolje je namreč, da si s poškodovanih in razpokanih ustnic ne odstranjujete odmrle kože z zobmi ali prsti. Namesto tega, raje uporabite naravna bolj mastna mazila, ki vam bodo ustnice pomirila in jim pomagala pri negovanju.

5. Odpravite razpoke takoj . Če jih pustite, se lahko poslabšajo ali celo okužijo in povzročijo bolečino.

6. Uporabljajte mazila za ustnice tudi ponoči . Mnogi ljudje namreč spijo z odprtimi usti in več ur dihanja skozi usta, lahko osuši vaše ustnice. Zato je najbolje, da si jih namažete tik pred spanjem. Če imate v sobi suh zrak, uporabite tudi vlažilce zraka.

Poglej še v trgovino in si s posebno akcijo štirih mazil za ustnice zagotovi, da bodo lepe, negovane ustnice vedno na dosegu roke .

Komentarji

Brez objav

Napiši kritiko