Smilj – zlato sonce ujeto v steklenički za mladost

09/12/2021
by John Doe

Zlato rumena omamno dišeča cvetlica, se v zadnjih letih preriva v ospredje anti-age nege kože. Smilj ali po latinsko Helichrysum italicum najdemo v suhih, kamnitih ali peščenih tleh sredozemlja. Ime Helichrysum pa izvira iz grških besed »helios« and »chryos« ali zlato sonce. Poznali so ga že Stari Grki, ki so z njim okraševali templje, ki so bili namenjeni bogovom. Poimenovali so ga  »amarantos«, »nikoli ne ovene« ali »večno mlad«, saj so očitno dobro poznali predvsem njegovo lastnost ohranjanja mlade kože. V nekaterih jezikih še danes v svojem imenu ohranja nesmrtnost; »immortelle« v francoščini, »everlasting« v angleščini. 

V kozmetiki ga poznamo predvsem po svojih aktivnih učinkovinah na kožo, saj se zaradi močnega regenerativnega učinka tradicionalno uporablja v anti-age izdelkih; pomaga zmanjšati  gube in zgladiti kožo.  Je odlična pomoč za suho in razdraženo kožo. Študije kažejo, da eterično olje smilja lahko pomaga spodbujati celjenje, je odličen v boju proti okužbam in zmanjšuje vnetja. Poleg tega ima eterično olja smilja pomembno vlogo pri proizvodnji kolagena ter zaščitne lastnosti, ki krepijo ravnovesje in obrambo na ravni kože. 

Eterično olje smilja smo vključili v dva anti-age izdelka. Nočno bogato kremo za obraz in serum.Poleg smilja, smo dodali še odlične aktivne sestavine, ki ciljno delujejo na prve znake staranja, kot so gubice, pigmentni madeži, pusta in utrujena koža. V stekleničko iz reciklirane plastike smo ujeli 4 aktivne sestavine, ki bodo pomagale  ustaviti čas za obnovo mladostnega  videza kože.

NOČNA KREMA ZA OBRAZ

“Not old yet” bogata nočna krema za obraz je primerna za vse ženske, ki želijo svojo mladost izžarevati tudi na svojem obrazu. Naravna formula  z visoko vsebnostjo eteričnega olja smilja in izvlečkom grozdnih pešk, je idealna za blaženje prvih znakov starosti, ki se pojavijo po 30. letu starosti. Bogata tekstura, ki se hitro vpije, bo s svojimi aktivnimi učinkovinami in retinolom prispevala k bolj sijočemu in mladostnemu videzu kože. Primerna za vse tipe kože, še zlasti za kožo, na kateri se že pojavljajo prve gubice in izguba leska.

SERUM

„Not old yet“ serum pomaga ustaviti čas za obnovo mladostnega  videza kože. Obogaten z  resveratrolom, ki ga najdemo v steblu vinske trte, v kombinaciji z izjemnim eteričnim oljem smilja, je odlični „booster“ za bolj čvrsto in tonirano kožo. Tako bo serum učinkoval na vse tiste „problematične“ točke obraza medtem ko vi mirno spite. Comments

No posts found

Write a review